Вучич пече кебапчета с Шарл Мишел

Инстаграм
share

Президентът на Сърбия Александър Вучич публикува в социалните мрежи снимка как с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел приготвя кебапчета след официалните срещи вчера, съобщава вестник "Курир".

"Кебапчетата приготвихме заедно. Благодаря на Шарл Мишел за посещението и за подкрепата за европейското бъдеще на Сърбия", написа Вучич под снимката, публикувана в Инстаграм. 

Вучич: Сърбия ще продължи да се стреми към ЕС, въпреки нежеланието на населението ѝ

По-рано, по време на обръщението си след срещата с председателя на Европейския съвет Вучич разкри какво ще бъде менюто на вечерята. Той каза, че е решил предястието, основното ястие и десертът да бъдат от месо.

"Не можем да предложим на председателя Мишел по-добра риба от тази, която той може да яде във Франция. Тъй като за първи път нито председателят Мишел, нито който и да било от неговата делегация имат някакви искания, тази вечер с добро сръбско месо ще дискутираме за всичко", заяви Вучич.

Вучич и Мишел посетиха вчера Научно-технологичен парк, а след това имаха важна среща, на която разговаряха за европейското бъдеще на Сърбия и санкциите срещу Русия. Сръбският президент написа в Инстаграм, че посещението на Шарл Мишел в този момент е от голямо значение за Сърбия.

Още веднъж изтъкнах, че Сърбия е избрала европейския път и нашата цел е пълноправното членство в Европейския съюз. Разговаряхме за всички ключови политически въпроси, за глобалната ситуация и ситуацията в региона. Заявих, че сме дали всичко от себе си, за да запазим мира и стабилността и че напълно могат да разчитат на Република Сърбия, написа Вучич в Инстаграм. Той също така благодари за всеки вид помощ, която ЕС оказва на Сърбия.

Водещи новини

Още новини