Журналист: Само ние в региона играем по акъла на Ердоган

БТВ
share

Очаквах реакция на нашата държава, но засега не виждам такава. Странното е, че всички реакции от християнския свят са болезнено боязливи. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ журналистът Стефан Солаков по повод смяната на статута на църквата "Света София" в действаща джамия.

Този храм не е само туристическа атракция, а е много важен за световното християнство. Смятам, че този акт на Ердоган е типично политически. Това  е реакция на подкрепата на Западния свят за протестите срещу него, заяви той.

Реджеп Ердоган: Мнението на другите държави няма да промени решението за "Света София"

Ердоган ще изнудва европейската общност и САЩ по различни проблеми. Турция играе много точно своите карти и в случая ще излезе победител, посочи Солаков.

Още чакам външната ни министърка да направи дипломатически демарж и да запита Ердоган за смяната на статута на църквата "Света София", чакам и протестиращите срещу правителството да минат покрай турското посолство, за да повдигнат въпроса. Ние сме единствените, които му играем по акъла и сме му т.нар. приятели. Той вече няма други приятели в региона. Ние трябва да си играем за интересите, каза още Стефан Солаков.

Водещи новини

Още новини