Борел заклейми решението за превръщане на "Света София" в джамия

  • 13 юли 2020 21:52

  • 1628
  • 4
Борел заклейми решението за превръщане на "Света София" в джамия
© Getty Images/Guliver

Върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел заклейми решението на турския съд да проправи пътя за превръщането на "Света София" в действаща джамия.

"Това решение неизбежно ще засили недоверието, ще доведе до нови разделения между религиозните общности и ще подкопае усилията ни за диалог и сътрудничество. Имаше широка подкрепа за призив към турските власти незабавно да преосмислят и обърнат посоката на това решение", отбеляза Борел.

Евродепутати с подписка срещу превръщането на "Света София" в джамия

На въпрос за евентуално налагане на санкции на Турция, в т.ч. и за незаконните сондажи в Източното Средиземноморие, Жозеп Борел отговори, че санкциите винаги са инструмент за постигане на определена цел, но не са политика сами по себе си.

Той уточни, че Съветът залага на преговорите и на диалога, съобщава БНР.

Последвайте канала на

Novini.bg
1628 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ВАГИНИР ПУТИ

2023.07.22 | 17:46

4
ЕДИНСТВЕНИ ПАРТИЙНОСЛАВНИТЕ БАНДИТОПАРТИЗАНСКИПОПОВЕ УСЪРДНО ЛИЖАТ ОСРАНИТЕ АНТИРЕЛГИОЗНИ ГЪЗОВЕ НА РОСИТЕ. ОТКАЗАХА Ѝ ГЪРЦИТЕ,СЪРБИТЕ,РУМЪНЦИТЕ,ДАЖЕ И АВТОКЕФАЛНАТА МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА И ОТКАЗА,САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗАДУНАЙСКАТА БАНДИТОПАРТИЗАНСКА ПОПСКА СГАН ВЕЧНО ЛИЖЕ ОСРАНИТЕ ПЕШЕРНОКОМУНИСТЧЕСКИ ИДИОТСКИ КРЕМЪЛСКИ ГЪЗОВЕ. ВСЕ ТАКААААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА....АМИН ДАЙ БОЖЕЕЕ....

2020.07.14 | 07:19

3
Напротив,може да направи света по добро място за живеене. Ще обясня:Може би най накрая ще разберат че вече не са чак толкова "велики сили" и не трябва да се бъркат в работите на другите държави.Просто вече никой не ги "бръсне" нито Турция,нито Иран нито Венецуела.Ако я бяха съборили тая сграда едва ли щеше да вдигнат чак такава врява. Е нали господ беше един,какво значение има на какъв език ще му се молят??
какво

2020.07.14 | 06:29

2
какво заклеймяваш бе педал. наложете санкции. само лакърдии
европедал

2020.07.14 | 00:06

1
европедалите все са разтревожени, все заклеймяват. налложете санкции бе джендъри прости.

Добави коментар

Водещи новини