Хванаха нелегални стоки за над 6,5 милиона лири на "Капъкуле"

Булфото (архив)
share

Екипи на Дирекцията за митническа охрана към Министерството на търговията на Турция са открили нелегални стоки за 6,5 милиона турски лири на ГКПП Капъкуле, на границата с България, предава БТА.

Нелегалният товар е открит при операция на екипите.

При митническата проверка на два тира с българска регистрация, които влезли от Капитан Андреево, митничарите забелязали, че и изпращащата фирма, и получаващата фирма е една и съща. Екипите се усъмнили, че е възможно да е била извършена подмяна на регистрационните табели на тировете, за да се избегне митническата проверка на единия от тировете.

За съмнителния случай била уведомена областната Дирекция за митническа охрана и нелегален трафик в Одрин. Единият тир се насочил към изхода, за да избегне митническия контрол. Митническите екипи обаче спрели и двата тира за проверка.

В единия от тировете били открити над един милион броя електронни цигари, чанти, якета, автомобилни части, джиесеми, слънчеви очила, лекарства, зарядни устройства, пури и пет тона чай.

Стойността на нелегалния товар,който се опитали да внесат нелегално в Турция, е на стойност шест милиона и 500 хиляди турски лири, информираха от митническата служба на Капъкуле.

Започнало е разследване.

Водещи новини

Още новини