Кърваво нападение в истанбулска дискотека - убити са 39 души (видео+снимки)

Getty Images
share

При нападението в истанбулска дискотека тази нощ са загинали 39 души, включително 16 чужденци. Броят на ранените е 69, от които четири са в тежко състояние. Това съобщи турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, цитиран от Франс прес и БТА.

"Все още се води операция по издирването на терориста. Надявам се, че ще бъде заловен скоро", допълни той.

Става въпрос за известния клуб "Reina" в квартал "Ортакьой". По време на нападението в заведението са се намирали 500-600 души.

Появиха се твърдения, че въоръжените нападатели са проникнали в клуба преоблечени като Дядо Коледа и са открили огън по събралите се. За момента се съобщава, че те са поне двама. Властите обаче обявиха, че нападателят е само един.

Припомняме, че вчера осем членове на терористичната групировка "Ислямска държава" бяха арестувани при операция на спецчастите в Анкара.

Турските власти са задържали около 570 души за потенциални връзки с Кюрдската работническа партия (ПКК). Отговорност за атентата пое групировката "Ястреби за свободата на Кюрдистан", която е крило на Кюрдската работническа партия (ПКК). Още преди това турските власти обвиниха ПКК за терористичното нападение.

Водещи новини

Още новини