Сърбия: Няма да се присъединим към санкциите срещу Русия

gettyimages
share

Сърбия не се е поддала на натиск отвън и няма да се присъедини към санкциите срещу Русия, каза лидерът на кабинета в Белград - Александър Вучич, предаде ТАСС.

Министър-председателят на балканската държава е на посещение в Москва, където бе приет от руския си колега Дмитрий Медведев. "Мисля, че показахме приятелското си отношение към нашите домакини. Сърбия е една от малкото европейски държави, която въпреки натиска отвън, не е въвела ограничения върху търговията с най-голямата по територия страна в света", посочи гостът. Вучич допълни, че Белград и Москва ще продължат да поддържат добри отношения. "Нашето приятелство обаче ще бъде на рационална основа", заяви той.

"Сърбия има своята ниша в нашия пазар на храни", каза от своя страна Медведев. Той заяви, че през последната една година делът на продуктите, които са произведени в балканската страна се е увеличил с 40 процента.

Заради намесата на Москва в Украйна Европейският съюз през 2014 г. и още няколко страни наложиха ограничения в търговията с Русия. Кремъл отговори като забрани вноса на храни и напитки от 28-те.

Водещи новини

Още новини