Хиляди искат оставката на македонския премиер

share

Няколко хиляди протестират пред сградата на правителството в Скопие с искане за незабавната оставка на премиера Никола Груевски, съобщиха македонски медии, цитирани от БТВ.

Сградата на правителството е обградена от полицейски кордон. Към нея летят яйца и бутилки.

Демонстрацията стана само няколко часа след като лидерът на опозиционния Социалдемократически съюз (СДСМ) Зоран Заев направи стряскащи разкрития за убийството на младежа Мартин Нешковски. 21-годишният младеж бе пребит до смърт от полицаи в центъра на Скопие през юни 2011 г. по време на празненствата за победата на партията на Груевски ВМРО-ДПМНЕ.

От МВР няколко дни даваха противоречиви информации за това каква е причината за убийството. Осъден беше служител на специалната полицейска част „Тигри”. Днес обаче Заев разкри телефонни разговори на Груевски, вътрешния министър Гордана Янкуловска и директора на Агенцията по сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков - братовчед на Груевски. От тях става ясно, че тримата искат да прикрият истинския убиец на Нешковски, който е полицай, и да набедят обикновен служител от охраната.

Водещи новини

Още новини