Груевски: България е приятелска страна

  • 10 декември 2013 08:49

  • 1874
  • 3
Груевски: България е приятелска страна
©

Македонският премиер Никола Груевски заяви за БНР, че проблемите между България и Македония са изкуствено създадени и се дължат на вътрешнополитически причини.

Груевски говори вчера в Брюксел пред журналисти и дипломати за желанието на страната си да започне преговори за европейско членство. Той добави още, че никое двустранно споразумение с България няма да е работещо, ако от него има печеливша и губеща страна.

"Мисля, че България е като цяло приятелска страна. Според мен проблемите възникнаха по-скоро изкуствено - заради вътрешнополитически спорове и надпревара между политическите партии. Аз обаче не подценявам тези проблеми, затова водим диалог на най-високо ниво. Усещам, че имаме напредък и се надявам да намерим европейско по дух решение", каза Груевски.

"Ние можем да подпишем и 10 споразумения за приятелство, но ако това е станало под силен натиск, ако сме се почувствали изнудени, тези споразумения няма как да се приложат в дългосрочен план. Вярвам, че всички ще проявим зрялост и ще намерим устойчиви решения. За да не стане като в случая с името "Бивша югославска република Македония", което приехме под натиск, и което хората в нашата страна не искат дори да чуват", заяви още македонският премиер.

Организатор на срещата с Никола Груевски беше германската фондация "Конрад Аденауер".

Последвайте канала на

1874 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.12.16 | 18:14

3
Македония е България! Какви приятелски страни?
do 1

2013.12.16 | 16:20

2
Две држави, два народа, едно пријателство за скогаш, Поздрав на нашите бугарски браќа и пријатели
Не народ, а мърша!!!

2013.12.15 | 22:05

1
Ша дадете дупе, и на "македонците", ша дадете, вервайте ми!!!

Добави коментар

Водещи новини