В ОАЕ предотвратиха държавен преврат

share

Властите в Обединените арабски емирства са арестували 60 души, заподозрени, че са членове на обявената извън закона организация "Мюсюлмански братя" , съобщи ДПА.

Те са обвинени, че са подготвяли заговор да завземат властта в богатата на петрол страна. Заподозрените, арестувани през юли, са обвинени също, че са организирали тайна група, заплашваща националната сигурност, и са получавали финансиране от чужбина, пише арабскоезичният вестник "Ал Емират ал Юм". Те направиха признания, че принадлежат към нелегална организация, която е създала свое военно крило с цел да завземе властта и да създаде религиозно правителство в Обединените арабски емирства, допълва вестника.

Съобщението се разпространява на фона на зачестили обвинения от началника на полицията в Дубай Дахи Халфан срещу лидерите на
"Мюсюлмански братя", които в момента са на власт в Египет. Халфан твърди, че братята - международна ислямистка организация, създадена първоначално в Египет, планира да свали правителствата в ОАЕ и в останалите страни от залива.

Водещи новини

Още новини