Почти три милиона души останаха блокирани при наводнения в Бангладеш

Gettyimages
share

Почти три милиона души останаха блокирани при големи наводнения в Източен Бангладеш, съобщава БТА, като се позова на правителството.

Проливни дъждове доведоха до това някои реки в региона да прелеят, което допринесе за наводненията. През последните три дни служители на спасителните служби евакуираха около 75 000 души от общо 2,9 милиона души, за които се предполага, че са засегнати от бедствието, каза високопоставен представител на правителството в Дака. 

Той потвърди смъртта на двама души, въпреки че според местни медии загиналите са четирима. 

Наводнения засегнаха над два милиона души в Бангладеш

Водата е заляла домове, пътища и обработваема земя в няколко района на Източен Бангладеш.

Властите спряха жп услугите между столицата Дака и пристанищния град Чатограм, тъй като много участъци от железопътните линии са потопени, каза Мохамад Монирузаман от националния жп оператор.

На кадри се вижда как военнослужещи и доброволци от бангладешкия Червен полумесец спасяват пострадали от наводненията хора.

Бангладешката метеорологична служба съобщи, че нивото на най-големите реки в североизточните и източните райони на Бангладеш продължава да се покачва.

Въпреки че в някои райони все още има силни валежи, се очаква те да намалеят до утре сутринта, съобщи метеорологичната служба. 

Водещи новини

Още новини