Циклонът "Хамун" удари Бангладеш, има загинали

  • 25 октомври 2023 20:54

  • 869
  • 1
Циклонът "Хамун" удари Бангладеш, има загинали
© Gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Властите в Бангладеш понижиха предупреждението за морските пристанища и крайбрежните райони, след като тропически циклон я в Бенгалския залив достигна сушата, причини смъртта на най-малко петима души и събори дървета и електрически стълбове, съобщава БТА.

Циклонът "Хамун" връхлетя крайбрежието между Читагонг и Кокс Базар в ранните часове на днешния ден и отслабна до земна депресия, съобщи метеорологичния департамент на Бангладеш в специален бюлетин, издаден тази сутрин.

Според метеорологичната служба бурята е ударила района на популярния сред туристите югоизточен град Кокс Базар със скорост на вятъра от 80 км/ч., придружен от проливни дъждове. Вчера трима души са загинали, след като дървета са паднали върху тях по време на бурята, съобщи началникът на районната администрация Шахин Имран като добави, че бурята е повредила и редица сламени къщи.

Тайфун удари Филипините

В някои части на областта електричеството не може да бъде възстановено, тъй като голяма част от електрическите стълбове са съборени по време на бурята, заяви Имран. "Може да са необходими още няколко дни, за да се възобнови напълно електроснабдяването в района", уточни той пред местни медии. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
869 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.26 | 01:10

1
Горещи момичета ви очакват на - - - - - Meetme.pw

Добави коментар

Водещи новини