Промишлената активност в Китай продължава да се свива през юли

Getty Images
share

Активността на компаниите от промишления сектор в Китай продължава да се свива през юли. Това сочат данните на китайското Национално статистическо бюро, информира ДПА.

Индексът Пи Ем Ай (РMI), който отразява активността на мениджърите по доставките на промишлените компании, намалява до 49,4 пункта при 49,5 пункта през юни. Това равнище на показателя е в съответствие с прогнозите на икономисти. Индексът е под нивото от 50 пункта, което е индикатор за забавяне на бизнес активността на промишлените компании в Китай. 

Китайската централна банка отхвърля идеята за мащабни стимули за възстановяване

Показателят Пи Ем Ай, който представя активността на мениджърите по доставките на фирмите, които не са част от сектора на промишлеността, се понижава до 50,2 пункта. 

Индексът, който отразява активността на мениджърите по доставките на компаниите от всички сектори на китайската икономика, намалява до 50,2 пункта от 50,5 пункта през предходния месец. Показателят обаче остава над нивото от 50 пункта, което е знак за продължаващ икономически растеж в Китай, посочват анализатори, цитирани от БТА.

Водещи новини

Още новини