Пекин спира движението на влакове заради дъжда в Северен Китай

pixabay
share

Пекин временно затвори днес множество влакови линии в крайградските райони около китайската столица, след като издаде ранно предупреждение за гръмотевични бури и внезапни наводнения, тъй като северната част на страната се подготвя за лошо време, предаде Ройтерс.

Китайските власти поставиха северната част на страната във висока степен на готовност за проливни дъждове от снощи и агенциите са предприели мерки за противодействие на резултата от проливните валежи, които се придвижват на север към басейна на Съчуан и на север от река Хуай, съобщи агенция  Синхуа.

Провинциалните власти в централната провинция Хънан обявиха най-високата степен за спешна реакция за борба с наводненията в град Нанян рано днес, за да се справят с тежките наводнения, съобщиха местни медии. Градът е разположен на брега на река Бай, приток на река Хан.

Също така в Хънан метеорологичната обсерватория в град Шангцю повиши предупреждението си за проливни дъждове до най-високото ниво.

В региона, в който се срещат границите на провинциите Хънан, Шандун и Анхуей ще има особено обилни валежи от късните часове на понеделник до тази вечер, показват прогнозите.

В северозападната китайска провинция Гансу, окръг Канг, е обявена червена тревога за дъждове и предупреждения за наводнения в планините и в населените места, тъй като градовете са връхлетени от проливни дъждове.

В Южен Китай се наблюдава възобновяване на наводненията по средното и долното течение на Яндзъ, най-дългата река в Китай, пише БТА.

Проливни дъждове причиниха хаос в Германия

Властите наблюдават и коригират нивото на водата чрез изпускането й от язовира "Трите клисури", който се намира на река Яндзъ, за да намалят натиска за борба с наводненията в Хъбей, Хънан, Цзянси и други провинции по средното и долното течение на реката.

Водещи новини

Още новини