Властите в Милано обявиха червен код заради проливни дъждове

  • 21 май 2024 07:08

  • 591
  • 2
Властите в Милано обявиха червен код заради проливни дъждове
© Novini.bg/ Canva

Червен код е обявен в италианския град Милано заради проливни дъждове, които могат да доведат до преливането на местните реки.

Валежите са толкова силни, че могат да причинят наводнения и реките Севезо, Ламбро и Олона да прелеят. Това е прогнозата за следващите 24 часа, което накара властите да обявят червен код в град Милано.

Експертите предупредиха за силни бури. Общината свика местен кризисен щаб за планиране на оперативните дейности и разполагане на екипи по цялата територия на града. От управата на област Ломбардия  препоръчаха на гражданите да избягват ненужни пътувания и да вземат всички необходими предпазни мерки, за да гарантират максималната си безопасност. 

Очаква ли ни екстремно лято: Проучване на ЕК алармира за суша в Средиземноморския регион

Не са изключени количества между 60 и 100 литра дъжд на квадратен метър в рамките на 24 часа, както във високите, така и в равнинните райони на съседните на Ломбардия области Пиемонт и Лигурия.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
591 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:52

2
❤️ Г­­о­­р­е­­­щ­и­­ ­­м­­о­м­и­ч­­­е­т­­­а­­ ­­в­­и­­ ­­о­­ч­­а­к­­в­­­а­­­т ­­-­­­ X­­­1­­8­­­.­­F­­U­­N

2024.05.21 | 10:16

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/sman

Добави коментар

Водещи новини