Още кадри от посещението на Путин в Северна Корея: Той и Ким се забавляват в купето на руския Аурус

Кадър: ТикТок
share

Посещението на руския президент Владимир Путин в Северна Корея и срещата му с Ким Чен-ун от миналата седмица продължава да вълнува международната общност.

Тези дни в социалните мрежи се появи нов момент от времето, което прекараха заедно двамата лидери. Става дума за видео от купето на руската лимузина Аурус, която стопанинът на Кремъл подари на Ким.

На кадри се вижда как луксозният и брониран автомобил първоначално бива каран от Путин, а по-късно зад волана сяда и севернокорейският лидер. Прави впечатление, че двамата разговарят и се забавляват като стари приятели, което приятелство според Запада обаче представлява сериозна заплаха за международната стабилност.

Путин и Ким Чен-ун в любопитен спор кой пръв да се качи в автомобила

През февруари, когато Ким Чен-ун посети Русия, Путин му подари същия автомобил, което означава, че сега лидерът на Северна Корея разполага с две такива коли.

Колата е Аурус Сенат и напомня ретро дизайна на някогашната лимузина ЗИЛ от съветската епоха. За Ким Чен-ун е известно, че е страстен привърженик на автомобилите, като в гаража си има едни от най-скъпите западни марки в света, сред които Майбах, Лексус, Ролс Ройс и няколко луксозни модела на Мерцедес.

Водещи новини

Още новини