150 ислямисти потрошиха бар в Индонезия

share

Полицията в индонезийската столица Джакарта арестува 62 души, участвали в нападение срещу бар, в който по време на Рамазана бил сервиран алкохол, предаде АФП.


Индонезия е страната с най-голямо мюсюлманско население в света, посочва агенцията. Близо 150 души от ислямистка групировка, нарекла се "Защитниците на пророка" - предимно младежи, някои на възраст под 15 години - нападнали в събота вечерта бар в южната част на Джакарта, разбили витрините и започнали да заплашват клиентите със саби и ножове. "Те обявиха, че настояват всички барове да бъдат затворени по време на Рамазана", заявил за АФП местен полицейски служител.

"Арестувани са 62 от нападателите, предимно непълнолетни. Някои от арестуваните били въоръжени със самурайски саби, с ножове и с бейзболни бухалки", добавил цитираният от агенцията източник. Лидерът на групировката Хабиб Бахар заявил пред полицията, че той самият и други правоверни като него имали "навика" да нападат "неморалните заведения" по време на Рамазана. "Там се вършат грехове и затова ние трябва да реагираме", добавил той.

Нападенията срещу нощни заведения, салони за масаж и барове са нещо обикновено за Индонезия по време на Рамазана. Тази година полицията се зарече, че няма да допусне такива изстъпления, посочва АФП

Водещи новини

Още новини