Бундесверът щe транспортира над 22 000 литра бира от Афганистан

Getty images (архив)
share

Германските въоръжени сили (Бундесверът) обявиха, че ще транспортират почти 22 500 литра бира от Афганистан, написа британският в. "Сън".

"Военното министерство в Берлин с изрична заповед забрани употребата на алкохол в поделението край северния град Мазар и Шариф. По принцип на войниците и офицерите от Бундесвера се позволява да пият по две бири или чаша вино дневно", посочи още цитираната медия.

"С оглед на разпореждането от Берлин и очакваното изтегляне на германските военни в базата ще останат около 60 0000 кенчета бира и стотици бутилки вино", допълни таблоидът от Обединеното кралство.

"Алкохолът не може да да бъде раздаден на местните жители, тъй като те са мюсюлмани и ислямът забранява консумацията на спиртни напитки. Заради това е взето решението бирата и виното да бъде върнати в Германия", разказа още "Сън".

"Контингентът на Бундесвера в Афганистан наброява  около 1100 души. Очаква се Германия да изтегли военните си през лятото ," добави вестникът.

Германия изтегля войниците си от Афганистан по-рано от планираното

Американският президент и върховен главнокомандващ Джо Байден обяви, че последният войник на САЩ ще напусне Афганистан на 11 септември 2021 г.

Водещи новини

Още новини