Посланикът ни в Индия описа апокалиптичната картина: Здравната система е в колапс

gettyimages
share

Световни медии от дни съобщават за „епична трагедия” в Индия. 80% от болните са починали, защото не получили помощ от клиниките, казват разгневени жители на някои индийски градове. Няма спринцовки, няма кислород, няма лекарства, хората просто умират, такива шокиращи твърдения също се разпространиха в медиите.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

„Здравната система в Индия е в пълен колапс. Коронавирусът не си отива! Това, което се случва в Индия, го показва", това заяви пред Нова телевизия посланикът ни в Индия Елеонора Димитрова.

Починалите от COVID-19 в Индия надхвърлиха 200 000 души

"Преди три седмици щях да ви отговоря положително за ситуацията с COVID в страната, защото никой не предполагаше, че това ще се случи”, посочи посланикът ни.

Тя сподели, че за пореден ден броят на новите случаи на заразени е над 350 000, а броят на смъртните случаи са над 3500.

"Само в Делхи има над 100 000 активни случая. Представете си какво предизвикателство е това за здравната система. Това включва само официалната статистика, което е още по-страшно. Лабораториите отдавна изчерпаха капацитета си за тестване. Крематориумите също изнемогват”, добави още посланик Димитрова.

Тя разкри, че няма информация за заразени българи в Индия. Служители на посолството също са добре.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини