Принц Уилям посвещава визитата си в Африка на опазването на дивата природа (снимки)

Getty Images
share

Британският принц Уилям посвещава посещението си в Африка тази седмица на една от любимите каузи в своя живот - опазването на дивата природа, предава ДПА.

Снимки на кралската особа по време на пребиваването му в Намибия, разпространени от Кенсингтънския дворец, изобразяват принц Уилям в облекло за сафари по време на преход с намибийски рейнджъри, опазващи носорозите. В други кадри внукът на Елизабет Втора е сниман с местни селяни.

"Визитата ми в Намибия тази седмица е с главна цел опазването на дивата природа. Това е тема, много близка до сърцето ми", заяви принц Уилям в столицата Виндхук. Вторият по линията на наследяване на британския престол изрази съжалението си, че не е могъл да бъде придружен от съпругата си Катрин, която трябвало да се грижи за трите им деца.

"Според последни данни на всеки седем часа бива убит по един носорог", напомни принц Уилям. "Незаконната търговия с роговете на тези животни е международен проблем, чието решаване се нуждае от силна политическа воля"

В четвъртък принц Уилям ще посети Танзания и ще се срещне с президента на страната Джон Магуфули, с когото ще обсъдят усилията за пресичане на незаконната търговия с диви животни. Последният етап от визитата му е в Кения, където ще се срещне с кенийски и британски войници, които провеждат съвместни тренировки.

Водещи новини

Още новини