Принц Уилям за Холокоста: Ужасяващо е, не проумявам мащаба на това нещо

  • 26 юни 2018 14:22

  • 2097
  • 3
Принц Уилям за Холокоста: Ужасяващо е, не проумявам мащаба на това нещо
© Gettyimages

Британският принц Уилям изрази своя потрес от извършения от нацистка Германия Холокост. Това стана в началото на първата официална визита на член на британското кралско семейство в Израел и палестинските територии, съобщава Ройтерс.

Принц УилямПринц УилямУилям Артър Филип Луи Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Кембридж (на английски: William Arthur Philip Louis) е член, който е втори по линия на наследяване на трона, положи венец в Залата на паметта в мемориалния комплекс "Яд Вашем", където гори вечният огън, а на пода са гравирани имената на концентрационни лагери и лагери на смъртта. "Ужасяващо", каза Уилям, когато разгледа музейната сбирка от обувки, взети от нацистите от евреите в лагер на смъртта, и добави: "Опитвам се да проумея мащаба на това нещо".

Принцът също се срещна с двама мъже, избегнали нацисткия геноцид благодарение на британската намеса и изведени като деца от континентална Европа в Англия преди да започне германското нашествие. Двамата поговориха с Принц УилямПринц УилямУилям Артър Филип Луи Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Кембридж (на английски: William Arthur Philip Louis) е член и благодариха за спасяването си. След това британският принц бе приет от израелския премиер Бенямин Нетаняху, допълва БТА.

По-късно той ще се срещне и с президента Реувен Ривлин, преди да замине за Яфа и Тел Авив, за да се срещне с младежи, участници във футболен турнир.По време на визитата си, за която Великобритания казва, че не е политическа, Уилям е запланувал да се срещне също с палестинския президент Махмуд Абас и с палестински младежи в окупирания Западен бряг.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2097 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
BRD

2018.06.26 | 18:23

3
Огромната грешка на дядо Шикългрубер е, че не ви смачка първо вас - мръсна, подла и долна нация от педали и педофили.

2018.06.26 | 17:09

2
Кое проумяваш бе, плешо! Вие какво сте правили по половината земя! Кой е заробвал местните аборигени къде ли не?!?! Ей, мръсно племе сте англичаните!
ВЕЛИКАТА ИЗМАМА

2018.06.26 | 14:43

1
НЕ САМО ТИ НЕ МОЖЕ ДА ПРОУМЕЕШ МАЩАБА .
ТОЙ ТАКА И НЕ СЕ ДОКАЗА ТОЗИ ПРОСЛОВУТ МАЩАБ .

Добави коментар

Водещи новини