Севернокорейски министър загинал в катастрофа с хеликоптер

share

Министърът на търговията на КНДР Ким Бон Чхол и още четирима високопоставени служители са загинали в катастрофа с хеликоптер, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на южнокорейска медия.

Хеликоптерът превозвал подаръци от ръководството на страната за отдалечен крайбрежен остров. Те трябвало да бъдат връчени по случай отбелязваната днес 70-а годишнина от рождението на вожда Ким Чен Ир, който почина през декември м. г., твърди южнокорейски сайт.

Според медията, която разполага с мрежа от осведомители в Северна Корея, церемонията по предаване на подаръците трябвало да бъде заснета и да се излъчи по телевизията.

Машината се ударила с опашната си част в скала и паднала на земята. Членовете на екипажа и телевизионният екип успели да се измъкнат, но след това хеликоптерът се взривил. Освен министърът на търговията загинали началникът на търговията в провинция Северен Пьонан и други трима чиновници.

Погребенията на загиналите ще бъдат отложени, защото в момента в страната има помпозни тържества по случай годишнината на Ким Чен Ир, баща на настоящия ръководител на КНДР Ким Чен Ун.
 

Водещи новини

Още новини