Ердоган начело в класация на “Тайм”

Интернет
share

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган е начело в класацията на американското списание "Тайм" за личност на годината със 122 931 гласа, следван от аржентинския футболист Лионел Меси със 74 415 гласа, съобщава турският тв канал НТВ.

Същевременно премиерът Ердоган води също и класацията за най-непопулярните със 180 564 гласа. На второ място е класирана групата от "1 процент" на гражданите на САЩ с най-високи доходи, според определението на участниците в движението "Окупирай Уолстрийт".

Списание "Тайм" провежда ежегодно анкета за това кой да бъде определен за личност на годината, но само избира човека, който да бъде на неговата корица. Например Ердоган водеше дълго време в проучването миналата година, но в последната минута противоречивата личност Джулиан Асандж, основателят на „Уикилийкс“, оглави класацията. В крайна сметка редакторите на "Тайм" решиха на корицата на списанието да бъде създателят на „Фейсбук” Марк Цукерберг.

"Тайм" ще оповести "личността на 2011 г." по-късно тази седмица.

В интернет сайта си списанието посочва, че анкетата е показала предпочитанието на хората Ердоган да бъде личност на годината. "Тайм" отчита заслугите на турския премиер в това да бъде проводник на ислямската демокрация, приноса му за превръщането на Турция във втората най-бързо растяща икономика в света и фактът, че макар самият той да не е арабин, е лидерът, който буди най-голямо възхищение сред арабите, според анкета на университета Мериленд.

Водещи новини

Още новини