Младоженец падна от Края на света

share

Войници на Шри Ланка успяха да спасят холандски младоженец, който стана първият известен засега човек, оцелял след падане от Края на света - висока 1200 метра скала, която е една от най-известните туристически атракции в страната.

35-годишният мъж направил няколко крачки с гърба напред, за да хване по-добре съпругата си в кадър. Само че изведнъж полетял през необезопасения ръб на скалата, казва говорителя на армията бригадир Джаянат Джаявеера. "Той е изключително щастлив човек, защото при падането уцелил дърво, което се намирало на около 30 метра под него. Той е първият човек, оцелял при падане от Края на света".

Войниците използвали въжета, за да стигнат до холандеца и да го изтеглят. Около 40 бойци участвали в спасителната операция, в която по-късно се включил и военен хеликоптер, съобщава ТВ7.

Мъжът бил транспортиран от района. Войниците го носили на раменете си около 5 км., преди да достигнат до точка, на която било възможно да го качат на кола, за да го откарат в болница. "Състоянието му е стабилно и животът му е вън от опасност", съобщи полицейски служител.

Водещи новини

Още новини