В Пакистан убиха сунитски лидери за отмъщение

share

Въоръжено лице на мотоциклет застреля днес трима сунитски лидери в Пакистан, заяви полицията, цитирана от Ройтерс. Това е  поредното убийство за отмъщение в южния пакистански град Карачи.

Високопоставен полицейски служител, заяви, че три лица с мотор преградили пътя на автомобила на жертвите и едно от тях открило огън по пътниците в колата. Убийствата са заснети от телевизия и са излъчени. Полицейският служител заяви, че това са целенасочени убийства, пише БТА..

Председателят на най-голямата сунитска партия в Карачи каза, цитиран от Ройтерс, че " изобщо не очакваме да получим справедливост". "Цялата страна, гражданите на Карачи, студенти и духовници се умориха да носят телата на нашите старейшини.  Наближава времето, когато ще призовем всички да излязат по улиците".

Вътрешният министър на Пакистан Рехман Малик каза в понеделник пред Сената: "Искам да предупредя пакистанския народ за възможно нещастие в Карачи, защото три групировки възнамеряват да започнат широкомащабна въоръжена кампания".

Конфликтът между сунитски и шиитски въоръжени бойци е сочен като причина за много от убийствата в Карачи в последно време.  Най-малко 217 души загинаха този месец, казаха полицейски източници, цитирани от Ройтерс, но те не знаят колко от тях спадат към така наречените "целенасочени" - официалният термин за покушение.

Водещи новини

Още новини