Адвокат на изнасилвачите от Делхи: Полицията е измъчвала клиентите ми

share

Полицията е измъчвала трима от петимата задържани за груповото изнасилване в Делхи, предаде Би Би Си.


По този начин са били изтръгнати самопризнанията на подсъдимите по делото, разтърсило Индия, твърди адвокатът на обвиняемите. Според юриста един от неговите клиенти е бил насила отведен от родния си дом в полицейския участък и измъчван в продължение на 10 дни. В момента той не може да говори, посочва съдебният защитник.

Говорители на полицията в столицата на азиатската държава и на затвора, където са настанени петимата заявиха, че задържаните не са били измъчвани и за тяхната сигурност се полагат изключителни мерки.

По случая са арестувани шестима души. Един от тях е непълнолетен и неговото дело ще се гледа отделно предвид възрастта му. Останалите дама възрастни, подведени под отговорност, все още нямат адвокат.

23-годишната Йоти Сингх Пандей стана жертва на групово изнасилване и тежък побой на 16 декември. По-късно тя почина в болница в Сингапур. Случаят разпали гневни протести в цяла Индия и призиви за налагане на тежки присъди на извършителите и нови мерки за борба с насилието над жените.

Водещи новини

Още новини