Пакистански шофьори на камиони, превозващи доставки на НАТО, започнаха стачка

share

Шофьори на камиони, превозващи доставки за войниците на НАТО в Афганистан, започнаха стачка в Северозападен Пакистан в протест срещу ниски възнаграждения, предаде АП, като се позова на представители.

Ръководителят на синдикат на транспортните работници заяви, че стачката е започнала днес в отговор на правителствено решение от шофьорите да се изисква да минават през оторизирани фирми, за да превозват доставки за НАТО, вместо да се договарят поотделно. По думите му фирмите плащат по-малко на превозвачите. Той каза също, че камионите не са достатъчно защитени от нападения на талибаните, а представители от сферата на сигурността искат прекалено големи подкупи от водачите.

Политически представител, цитиран от АП, заяви, че днес през северозападния граничен пункт "Торхам" не са преминавали доставки за НАТО. Той е един от двата ГКПП, през които се превозват товарите за алианса. Служител на фирма за уреждане на митническите формалности при пресичане на границата, цитиран от АП, заяви, че стоки продължават да преминават през другия граничен пункт в Югозападен Пакистан.

Водещи новини

Още новини