Приятелят на изнасилената индийка: Махах гол на пътя, никой не спря да ни помогне

share

В Ню Делхи продължава разследването за груповото изнасилване и убийство на 23-годишна студентка. Очаква се то да завърши с 6 смъртни присъди.

Момичето и 28-годишният й приятел се прибирали от кино. Било късно, а транспорт вече нямало. Спряла им случайна маршрутка със затъмнени стъкла.

Вместо в градски транспорт се обаче двамата се озовават в автобус на ужасите. Шестима мъже пребиват с пръти двойката, след което я изнасилват. Двамата са изхвърлени край пътя без дрехи.

"Повече от 25 минути махах гол на пътя, но никой не спря да ни помогне. Най-накрая един човек се приближи и извика полиция. Отзоваха се три автомобила, но вместо да ни помогнат, започнаха да спорят под чия юрисдикция попадаме. Най-накрая един от полицейските автомобили дойде при нас. Дадоха ни чаршафи, за да се покрием. А линейка така и не дойде. Откараха ни с полицейския бус", разказа приятелят на жертвата.

Дни след това младата жена умира. Имената на двамата се пазят в тайна. Случаят разтърси индийското общество и предизвика масови протести.

Водещи новини

Още новини