Папата призова да бъдат уважавани сините каски в Ливан

Getty images (архив)
share

Папа Франциск призова да се уважават сините каски на ООН, разположени в Ливан, предаде АФП, цитирана от БТА

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3071

По-рано през седмицата мироопазващата мисия на световната организация в близкоизточната страна обвини израелската армия, че стреля нарочно по позициите ѝ и съобщи за най-малко петима ранени миротворци.

„Чувствам се съпричастен с всички засегнати от конфликта народи, с Палестина, с Израел, с Ливан, където призовавам мироподдържащите сили на ООН да бъдат уважавани“, подчерта папата по време на традиционната си неделна молитва.

Светият отец призова за незабавно прекратяване на огъня по всички фронтове в Близкия изток и за дипломация и диалог за постигане на мир. Папата каза, че се моли за всички жертви на конфликта, за всички разселени заради него хора, за всички заложници и добави, че се надява, че цялото това безполезно страдание, породено от омразата и мъстта, скоро ще приключи.

"Войната е една илюзия. Тя не носи никога мир, тя няма никога да донесе сигурност, това е едно поражение за целия свят, преди всичко, защото хората се смятат за непобедими. Моля ви, престанете“, заяви папа Франциск.

Има опасност от катастрофален регионален конфликт в Близкия изток, предупреди ЮНИФИЛ

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3071

Водещи новини

Още новини