Доналд Тръмп се завърна в "Екс" с технически гаф и лесни въпроси от Илон Мъск

Getty images (архив)
share

Кандидатът за президент на САЩ на републиканците Доналд Тръмп се завърна в социалната медия "Екс" с технически гаф и лесни въпроси от нейния собственик Илон Мъск, написа вестник "Вашингтон пост".

"Бизнесменът милиардер Мъск бе рекламирал интервюто си с Тръмп като разговор "без сценарий и без ограничения в темите", посочи още изданието. През голяма част от времето обаче той задаваше удобни за Тръмп въпроси, коментира изданието и посочва, че разговорът донякъде е наподобявал предизборните митинги на републиканеца, където той обикновено засяга и говори по същите теми.

"Още преди началото на интервюто говорител на кампанията на бившия президент заяви, че Европейският съюз "трябва да си гледа собствените работи, вместо да се опитва да се меси в президентските избори в САЩ", в отговор на предупреждение, отправено към Мъск от еврокомисаря за вътрешния пазар Тиери Бретон, да не разпространява дезинформация", добави "Вашингтон пост".

"Тръмп също спомена предупреждението на еврокомисаря и заяви, че ЕС "е лош" по отношение на търговията със САЩ", написа британският вестник "Ивнинг стандарт". "По думите на бившия президент ЕС е отправил това предупреждение към Мъск, защото Евросъюзът "не се отнася добре" със САЩ. Тръмп не пропусна да разкритикува и НАТО, че не харчи достатъчно за отбрана", коментира британският вестник.

"Кандидатът за президент на републиканците се похвали с добрите си отношения с руския президент Владимир Путин и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, а Мъск се усъмни дали кандидатът на демократите Камала Харис е достатъчно твърда, за да се противопостави на чуждестранните лидери", отбеляза "Ивнинг стандарт".

"Заформилото се в последно време приятелство между Мъск и Тръмп беше ясно демонстрирано и милиардерът предприемач в сферата на високите технологии задаваше лесни въпроси, които позволиха на Тръмп да повтори опорните си точки, които съпътстват президентската му кампания от самото ѝ начало", написа в. "Ню Йорк таймс".

Тръмп заяви в интервю за Мъск, че през октомври ще се върне в Бътлър, където беше прострелян

"Разговорът почти не разкри нова информация за програмата и намеренията на Тръмп, в случай че бъде избран за президент, посочва вестникът. В продължение на повече от два часа републиканецът отправяше нападки срещу вицепрезидента Харис, наричайки я "неискрена" и обвинявайки я, че заедно с президента Джо Байдън не е успяла да се справи с нелегалните пресичания на границата на САЩ с Мексико", добави "Ню Йорк таймс".

"Той повтори редица неверни твърдения, сред които, че изборите през 2020 г. са били фалшифицирани, че съдебните дела срещу него са заговор на администрацията на Байдън с цел да му се попречи да стане президент и че лидерите на други страни умишлено изпращат престъпници и "непродуктивните си хора" в Америка, посочи още  нюйоркското издание.

"Интервюто започна с 45 минути закъснение поради технически проблеми, причинени от кибератака", съобщи британският в. "Телеграф".

"Това напомни за фалстарта на кампанията на губернатора на Флорида Рон Десантис миналата година, който се дължеше на това, че социалната мрежа не успя да се справи с огромния брой хора, които се включиха, за да гледат живото предаване", посочи още изданието.

"Тогава Тръмп не се посвени да обвини своя съперник за президентската номинация на Републиканската партия в "катастрофален провал преди старта", отбеляза "Телеграф", цитиран от БТА.

Водещи новини

Още новини