Тръмп отвръща на Спутник В?

Getty (архив)
share

Президентът на САЩ Доналд Тръмп вероятно ще форсира регистрирането на американска ваксина срещу COVID-19, написа вестник Ню Йорк таймс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Според изданието държавният глава е смятал да отвърне на руския си колега. Както вече писахме, вчера Владимир Путин е обявил, че страната му е патентовала ваксината срещу инфекциозното заболяване с търговското название "Спутник В".

Путин: Регистрирахме първата ваксина срещу COVID-19 в света

Тръмп вероятно ще ускори процеса по издаването на лиценз за препарата и по вътрешнополитически причини. "Бързото пускане на ваксината би му дало още известна подкрепа на президентските избори на 3 ноември", посочи още вестникът.

"Американският лидер нееднократно е заявявал, че медикамента за предпазване от COVID-19 ще бъде пуснат в страната до края на на годината. Сега обаче той може да ускори процеса", предположи "Ню Йорк таймс".

Експерти са изразили опасения, че прибързаното пускане в оборот на ваксината би могло да доведе до проблеми. "Голяма е вероятността този препарат да бъде пуснат без да премине третата фаза на тестовете – тази за странични ефекти", това са посочили медици пред медията.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини