Съдия №1 на РЮА: Ваксините срещу COVID-19 носят кода 666

Getty (архив)
share

"Ваксините срещу COVID-19 носят кода 666", това е заявил председателят на Конституционният съд на Република Южна Африка (РЮА) Могоенг Могоенг, предаде Би Би Си.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33050

Най-високопоставеният магистрат в страната от Черния континент е отправил яростни думи към препаратите, предпазващи от смъртоносно заразно заболяване.

"Тези така наречени ваксини са инжектирани със зловещия код 666 (според Апокалипсиса на Йоан числото Дявола). Вкарването на този код, замаскиран като лекарство, ще промени човека - най висшето творение на Бог и ще го превърне в покорен слуга на силите на Ада", е посочил още той.

Според Могоенг е трябвало да се предприемат радикални действия. "Всеки от нас, който види такава ваксина, трябва да я унищожи с огън", е апелирал юристът.

Европейската комисия публикува подробна информация за ваксините срещу COVID-19

Изявата на съдия №1 на РЮА е предизвикала противоречиви реакции. Едни са приветствали думите му. Други са определили изказването му като недостижимо за човек, заемащ такъв висок пост, в момент когато страната е заела първото място за по заболеваемост на Черния континент.

По данни към този момент в РЮА (с население от над 59 милиона души) е имало 836 764 случая на носители на инфекцията, 22 747  починали и 756 671 преборили заболяването.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33050

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини