17 убити и 40 ранени при обстрела на Мисрата

Getty Images/Guliver Photos
share

Това съобщава ИТАР-ТАСС, като се позова на катарската сателитна телевизия Ал Джазира.

Ожесточените сблъсъци между двете страни в конфликта в борба за Мисрата, на 200 километра източно от столицата Триполи, продължават вече близо четири месеца. Войските на Кадафи нееднократно направиха опит да превземат стратегическия трети по големина град в Либия, но атаките им бяха спирани от въздушни удари на НАТО.

Експлозии разтърсиха и днес Триполи, предаде Франс прес, като се позова на очевидци. Стълб дим се издигаше над Айн Зара, източно предградие на либийската столица. След това се чуха две мощни експлозии в центъра на Триполи, последвани от по-далечни взривове. НАТО отрече днес твърденията на либийската държавна телевизия, че силите на Кадафи са свалили в морето край западния град Злитан хеликоптер на алианса, предаде Ройтерс.

Режимът в Либия заплаши да окаже подкрепа на сепаратистките движение в Европа в отговор на посещенията на европейски
официални представители в контролираните от бунтовниците източни части на страната, предаде ИТАР-ТАСС. Такива визита ще принудят властите в Триполи да установят контакти със сепаратистите в Страната на баските в Испания, в Шотландия, както и на италианските острови Лампедуза и Пантелерия, чиито жители, според либийското министерство на външните работи "мечтаят да се присъединят към родината си - Тунис".

Водещи новини

Още новини