Около 1200 учители недостигат в страната

  • 04 септември 2024 18:52

  • 647
  • 1
Около 1200 учители недостигат в страната
© Булфото (архив)

"По-малко от две седмици преди началото на новата учебна година незаетите места за учители в София са около 200, а в останалата част на страната - около 1000", това съобщи в интервю за програма "Хоризонт" на БНР Асен Александров - директор на 51-во средно училище "Елисавета Багряна" в София и председател на Сдружението на директорите в средното образование.

"Обикновено когато някой учител се пенсионира в края на учебната година, негови заместници се избират юни месец, юли най-късно. Т.е., за тези свободни места, които са обявени сега, много трудно ще се намерят колеги по някои дисциплини", каза още той.

"Забелязвам, че има голям недостиг по математика, информатика, български език и литература, чужди езици. Някъде в някои области няма учители по природни науки. Навсякъде е различно. Има недостиг примерно да кажем, за митничари има десетки пъти повече кандидати, отколкото за учители“, добави Александров.

Голям недостиг на преподаватели математици, химици и биолози, средната възраст на учителите е 52 г.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
647 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.04 | 19:07

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини