„Амнести интернешънъл” иска да се разследва смъртта на Кадафи

share

Правозащитната организация „Амнести интернешънъл” заяви, че Преходният национален съвет на Либия(ПНС) е длъжен да проведе независимо разследване на обстоятелствата по смъртта на Муамар Кадафи, който след като е бил прострелян в главата, е бил заловен жив от въоръжени поддръжници на Преходния национален съвет, предава ИТАР-ТАСС.

На записи, излъчени по световни тв канали, се вижда как въоръжени лица влачат окървавеното, но все още живо, тяло на Кадафи по земята.

Обстоятелствата по смъртта на Кадафи причиниха в международните наблюдатели предположения, че бившият либийски лидер е бил убит без съд, намирайки се в арест, въпреки че ръководството на ПНС обеща да проведе съдебен процес срещу него.

„Амнести интернешънъл” призовава ПНС да обнародва информация за това как е починал полковник Кадафи, правейки тези факти известни на народа на Либия, се говори в изявлението на организацията, като се позова на необходимостта от провеждане на „пълно, независимо и безпристрастно разследване с цел установяване на обстоятелствата по смъртта на Кадафи”.

Водещи новини

Още новини