Насилието в Египет продължава

share

Десетки демонстранти се опитаха тази нощ да щурмуват сградата на столичното губернаторство в Кайро, разположено до един от президентските дворци Абдин, съобщи ИТАР-ТАСС.

Полицията откри предупредителен огън във въздуха и използва сълзотворен газ, за да разгони нападателите. По-голяма част от демонстрантите, след кратки сблъсъци с органите на реда, се отправи към площад Тахрир. Няма сведения за пострадали. Междувременно край централния площад в Кайро продължават стълкновенията между антиправителствените демонстранти и полицията. Близката улица "Каср ен Нил" е покрита от дима на сълзотворни гранати, а срещу полицаите летят камъни и запалителни бомби.

Селищата по Суецкия канал, където в неделя президентът Мохамед Морси въведе извънредно положение и комендантски час за 30 дни, демонстративно втора нощ продължават да игнорират всички забрани. По улиците на Суец и Исмаилия младежите не се ограничават до масови протестни митинги срещу политиката на ислямистите, а си организират истински футболни мачове. В Порт Саид, където в събота при безредици загинаха над 40 души, а близо 500 пострадаха, хората продължават да излизат на площадите, без да обръщат внимание на указите на президента и настояват за оставката му и сваляне от власт на "Мюсюлмански братя". Тази нощ там отново беше направен опит за нападение срещу един от местните полицейски участъци, при който загинаха двама демонстранти.


 

Водещи новини

Още новини