След като уби човек и осакати Мануела Горсова, Стависки се скри в Русия, но печели от къщата си за милиони в Царево

Bulfoto
share

Луксозната вила на фигуриста Максим Стависки на българското Черноморие вече приема гости, пише "България Днес".

Имението, разположено на самия бряг на морето, дълго време пустееше. Триетажната къща в квартала на богатите в Царево вече видимо е обитаема. В стаите щъкат хора, по терасите са окачени плажни кърпи, а вечер лампите вътре светят.

Съседи на Стависки потвърждават, че в предишни години имението е стояло празно целогодишно. Вилата дори не била напълно довършена и обзаведена. Комшиите и досега никога не са виждали Максим и съпругата му Албена Денкова там, но негласно всички знаят, че имотът е техен.

Световните шампиони по фигурно пързаляне са инвестирали близо 1 милион лева за къщата. Дори първоначално възнамерявали да живеят там, но впоследствие плановете им се променили.

Албена и Максим се връщат в България

Албена и Максим отдавна са се устроили в Русия заедно с общото им дете Даниел. Бившата спортистка е свързана емоционално с морското градче, тъй като дядо й и баба й са оттам и тя прекарва детските си години край морето. Именно от старата им семейна къща тръгва мъжът й Максим Стависки през август 2007 година, когато след употреба на алкохол причинява тежка катастрофа, след която Мануела Горсова остава в будна кома и до днес. Близо 17 години след инцидента баща й Краси Горсов казва, че лекарите все още вярват в оздравяването й.

"Мануела е кауза за лекарите! Попаднах на изключителни специалисти. Още в началото много ми хареса, че са позитивни. Те вярват в това, което вършат, и в това, че състоянието на дъщеря ни може да се подобри още повече. Благодарение на тези хора нещата са такива, каквито са. Голяма част от тях са ни семейни приятели", споделя Горсов.

Иначе Албена Денкова е признавала, че България й липсва.

"Липсват ми семейството, природата, времето, слънцето. Много мрачна е зимата в Русия, месеци наред няма слънце. Синът ми обожава Царево. Липсва му общуването с повече деца, защото в съвременни свят, особено с нашия начин на живот, нямаме много контакти, както останалите хора. Ние водим много затворен живот", казва фигуристката. Сигурно е, че на този етап тя и Максим Стависки не обмислят завръщане у нас заради негативните нагласи към фигуриста.

Водещи новини

Още новини