Мануела Горсова посрещна с усмивка рождения си ден

Мануела е добре, тази сутрин се усмихваше. Знае, че има рожден ден, и е по-оживена. Винаги е такава, когато имаме семейни празници, а ние празнуваме единствено нейния рожден ден", разказа пред "24 часа" бащата на момичето в будна кома Красимир Горсов.

Вече 6 г. младата великотърновка е в това състояние. Тя пострада тежко в катастрофа край Ропотамо, причинена от фигуриста Максим Стависки. За 24-ия рожден ден семейството бе подготвило специален подарък и торта. Заради празника Мануела имаше почивка от ежедневната рехабилитация.

"Очакваме наши приятели да я посетят. Влади Въргала ще бъде тук следобед, той я има като свое дете. Обадиха се и други хора, които се грижат за нея. За жалост нейните приятели отпреди катастрофата не се обаждат, те я забравиха доста отдавна, което е жалко", каза Горсов.

Семейството живее в общинско жилище в София, за да е по-близо до специалистите във ВМА, които продължават да следят състоянието. "Съвсем скоро влизахме в болницата за изследвания, перфектни са, но доцентът все още не е дал категорично становище за махането на канюлата, която помага, в случай че се задави", обясни бащата.

Той каза, че Влади Въргала движи нещата Мануела да замине за лечение със стволови клетки в Русия. "Още нямаме дата", каза Горсов. Той сподели, че виновникът за състоянието на дъщеря му не се интересува какво се случва с нея. "Навремето спорехме с Въргала дали Стависки трябва да влезе в затвора. Той бе на мнение, че не трябва, за да помага на Мануела, но той не помага, а напротив - пречи. На последна инстанция спечелихме делото срещу застрахователите от "Дженерали" и Стависки", посочи бащата.

На 12 юли т. г. Върховният касационен съд отхвърли окончателно жалбата на Стависки срещу обратния иск на застрахователя му по "Гражданска отговорност", с който трябва да заплати сумата от 134 912 долара обезщетение за причинени имуществени вреди на Мануела заедно със законната лихва. Според адвокатите на фигуриста на момичето не са причинени имуществени вреди, тъй като лечението е платено от дарителска сметка. Върховните магистрати обаче отсякоха, че няма нищо общо между благотворителността и задълженията на ответника.

"Дженерали" изплати обезщетение от 230-240 хил. лв. Те стоят по сметка на името на Мануела и ние не можем да разполагаме с тях. Но съм убеден, че Стависки не е възстановил и 1 ст. по регресния иск на застрахователя", каза Горсов.

Коментари

 1. 2016.04.01 | 00:56
  Бащата може да е всякакъв. В конкретния момент обаче (6 години вече) е неотлъчно до дъщеря си. А Стависки.....дори и в Русия да избяга Господ всичко вижда.
 2. 2016.04.01 | 00:56
  По принцип бащата е голям боклук , всеки в града го знае.парите не трябва да се дават на него в никакъв случай. Но момиченцето , трябва да се оправи , най-хубавите му години си отидоха безвъзвратно . А за Максим , нямам думи , много се разочаровах от него . Защо не помага , не се интересува , това е толкова жалко....
  1. 2016.04.01 | 00:56
   Така не се и намери някой да вкара руското говно в затвора.Защо сте седнали да обсъждате бащата?Важно е момичето да се възстанови,а руската свиня да лежи максималната присъда.КЪДЕ Е СВИНЯТА-ЦАЦА?
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет