Фотоизложба за 12 години от старта на 'Експедиция България' ще радва столичани по празниците на Моста на влюбените при НДК

Булфото
share

Агенция Булфото и Дирекция „Култура“ на Столична община изпращат 2021 г. с коледна изложба, представяща националното културно-историческо наследство чрез някои от най-атрактивните фотографии от 12-годишната история на експедиция „България“.  

 Заместник кметът на София Мирослав Боршош откри експозицията в присъствието на участници в експедицията и съмишленици.

Експедиция „България” е инициатива на Агенция „Булфото“, която стартира през 2009 година и вече повече от десетилетие представя с уникалните си фотографии удивителната история на българските земи.

Първоначалната идея за експедицията, предложена от фотожурналиста Евгени Димитров и комуникационния експерт Людмил Каравасилев бързо набира скорост и привлича като участници много фотографи, журналисти, историци и археолози.

Целта на инициативата е да показва и популяризира по-малко известни или наскоро открити археологически и исторически забележителности в цялата страна, както и да представя вече известни обекти по нов начин - през погледа и обектива на десетките фотографи включили се в „Експедиция България“.

 

Коледната изложба на експедицията, организирана съвместно с един от основните й дългогодишни партньори - Дирекция „Култура“ на Столична община, връща колелото на спомените назад, за да представи отново някои от най-запомнящите се моменти от инициативата с нови или осъвременени кадри, създадени с възможностите на дрон технологиите, навлезли през последните години.

 

Участниците и автори в експедицията са Иван Василев, Тихомира Методиева, Константин Събчев, Валери Захов, Иордан Йорданов - Дълес, Любомир Бенковски - Бенджи, Валентин Захариев, Никола Попов, Тихомир Петков, Иван Атанасов, Йордан Йорданов - Йорданчо, Владимир Алексеев.

Показват най-интересните археологически открития през 2021 г. на изложба в НИМ

Водещи новини

Още новини