Министерството на туризма участва в международното туристическо изложение World Travel Market в Лондон

  • 01 ноември 2021 16:49

  • 581
  • 0
Министерството на туризма участва в международното туристическо изложение World Travel Market в Лондон
© МТ

Днес беше открито 41-то издание на международното туристическо изложение World Travel Market в гр. Лондон,  което тази година се провежда в хибриден формат -  присъствено от 1 до 3 ноември 2021 г. и виртуално в периода 8-9 ноември. На националния щанд заедно с Министерство на туризма се представят общо осем съизложители – туроператори и две общини – Столична община и Варна.

Великобритания е един от приоритетните за страната ни пазари, а участието на България е в съответствие с Програмата за национална туристическа реклама през 2021 г. В рамките на изложението участва екип на министерството на туризма, воден от заместник-министър Ирена Георгиева, която днес проведе работни срещи с едни от водещите туроператори на пазар Великобритания.

World Travel Market /WTM/ е най-голямата борса за професионалисти в туристическата индустрия и второто по големина в света туристическо изложение след ITB - Берлин. Традиционно форумът събира десетки хиляди посетители – професионалисти от туристическата сфера. Всички участници - както посетителите, така и изложителите представляват голямо разнообразие от компании и сектори, продукти, услуги на работещи в туристическата индустрия.

Министър Балтова: Старт на сезона без зелен сертификат за ски съоръженията

Страната ни е позната сред гражданите на Великобритания като дестинация, предлагаща предимно почивки на море и ски ваканции. През 2021 г. се потвърждава тенденцията сред британските туристи, почивали извън страната си, да предпочетат да посетят позната дестинация, като 53% от тях смятат, че тестването за COVID-19 при пътуване в чужбина е много важно за тяхната безопасност (https://www.ons.gov.uk/peoplepopulationandcommunity/leisureandtourism/bulletins/attitudestowardscovid19amongpassengersarrivingintotheukfebruary2021tojune2021/september2021#main-points).

В тази връзка България има изключителен потенциал за увеличаване броя на пътуванията от Великобритания с цел културно-познавателни обиколки, СПА и уелнес, комбинирани турове на море и планина и други специализирани форми на туризъм като еко и селски туризъм, приключенски, голф, бизнес и конгресен туризъм /MICE/, фестивален и други, които ще бъдат представени на българския щанд пред многохилядната публика по време на туристическото изложение.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
581 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини