Еминем издаде дванадесетия си албум

Gettyimages/архив
share

Американският рапър Еминем издаде най-новия си албум с названието The Death of Slim Shady (Coup de Grâce), съобщи Би Би Си, предаде БТА.

Музикалната продукция е посрещната със смесени отзиви от критиците.

Еминем скастри кандидат за президент на САЩ

В 12-ия албум на американския изпълнител, чието истинско име е Маршъл Брус Матърс III, неговото алтер его Слим Шейди (Slim Shady) е убит. На обложката Шейди, който представя младия Еминем с руса коса, е изобразен в чувал за трупове, а в музикалния видеоклип към песента Tobey рапърът го наръгва с моторна резачка.  

„Това съвсем не е краят, но не е и продължение. Албумът е смесен и често объркан, но в него са включени някои от най-добрите рап изпълнения на Еминем от десетилетие“, пише Робин Мъри, цитиран от Би Би Си.

Преди издаването на The Death of Slim Shady (Coup de Grâce) рапърът каза на феновете, че това е „концептуален албум“ и че песните трябва да се слушат последователно.

Музикалните парчета са 19 на брой. В албума са включени издадените преди това сингли като Tobey и Houdini, както и продължението на хита му от 1999 г. Guilty Conscience с Доктор Дре. „Билборд“ класира последната песен като една от най-добрите от новия албум и според изданието това е оригиналът, но е достойно второ пришествие.

„В един момент Слим Шейди подлага Маршъл на изпитание за това, че го е създал като алтер его, за да предизвиква спорове и по същество да бъде щит, за да казва стряскащи неща, които всъщност не е имал смелостта да отстоява“, пише Майкъл Сапонара, цитиран от Би Би Си.

Според „Ю Ес Ей Тудей“ (USA Today) 51-годишният певец е „лиричен боксьор през цялото време, с изключение на случаите, когато се превръща в баща със замъглени очи, рапирайки за дъщеря си Хейли Джейд Матърс“. Песента Temporary започва със стари записи, на които се чува как рапърът пита малката си дъщеря „Къде е?“, а тя се смее с детския си глас.

Мелиса Руджиери казва, че това е най-запомнящата се песен в албума, защото дава на рапъра разрешение да се отпусне и да разкрие своята уязвимост, която не е често срещана на други места в албума. В песента Еминем призовава 28-годишната си дъщеря да бъде силна и казва, че той винаги ще бъде нейната опора, дори и когато него няма на този свят.

Водещи новини

Още новини