Концертът на Тейлър Суифт в Цюрих предизвика сеизмична активност

Gettyimages
share

Сеизмичната активност, регистрирана на шест километра от стадион „Лецигрунд“ (Letzigrund Stadium) в Цюрих, е предизвикана от феновете на Тейлър Суифт по време на първия ѝ концерт в Швейцария, съобщи изданието „Суисинфо“.

Швейцарската сеизмологична служба уточни, че осем сеизмометъра са регистрирали трусове на разстояние до шест километра. На стадиона в Цюрих са присъствали 50 000 души.

„Когато много хора се движат заедно ритмично, тази енергия се предава като хармонични вибрации в земята и може да бъде засечена от намиращите се наблизо сеизмометри", обясниха от Сеизмологичната служба, цитирани от БТА.

Тейлър Суифт оглавява за девета поредна седмица класацията за албуми на „Билборд“

Най-високите стойности бяха отчетени малко след 19:00 ч., когато на сцената излезеТейлър Суифт. Феновете ѝ я посрещнаха ентусиазирано със скачане и танци. Подобна сеизмична активност е отчетена и по време на предишни концерти на попзвездата.

По данни на Швейцарската сеизмологичната служба подобни явления са наблюдавани по време на изпълнения на други групи и футболни мачове. „От данните, които имаме не е възможно да се определи категорично дали Тейлър Суифт предизвиква повече или по-малко сеизмични трусове в сравнение с други групи или футболни мачове, които също водят до измерими смущения“, уточняват от Сеизмологичната служба.

Суифт е на световното си турне Eras в Европа. На 17 юли тя ще започне поредица от концерти в Германия.

Водещи новини

Още новини