С наградата "Емил Чакъров" ще бъде удостоен оперният певец Кирил Мандов в Бургас

Pixabay
share

Оперният певец със световна слава Кирил Мандов ще бъде удостоен с наградата на Бургаските музикални празници "Емил Чакъров". Наградата ще бъде връчена официално по време на оперната гала "Кирил Манолов и приятели" на 31 август, от 20:30 часа, на сцената на Летния театър в Бургас, съобщи Теменуга Захариева от пресцентъра на Държавната опера в морския град.

С тържествената гала под палката на маестро Григор Паликаров официално ще бъде закрито петнадесетото издание на празниците, допълват от БТА.

Оперният певец Кирил Манолов получи "Златен пръстен на София"

Наградата на името на диригента Емил Чакъров е учредена през 2011 година. Първият носител на приза е цигуларят Минчо Минчев.

В галата на 31 август са включени арии, ансамбли, хорови партии, оркестрови изпълнения. 

Диригент на хоровия състав ще е Невена Михайлова, концертмайстор – Христо Белчев. Ще прозвучат Балетна музика от трето действие на операта "Макбет" от Джузепе Верди; куплети на Ескамилио из операта "Кармен" от Жорж Бизе – в изпълнение на Кирил Манолов и хора на Държавната опера в Бургас; Ария на Турандот от едноименната опера от Джакомо Пучини – в изпълнение на Йоана Железчева; Плачът на Федерико от операта "Арлезианката" на Франческо Чилеа и др.

Водещи новини

Още новини