За 2022 г. са предвидени средства за ремонт на Концертната зала в Пловдив и на Държавната опера в Русе

  • 14 януари 2022 13:44

  • 463
  • 4
За 2022 г. са предвидени средства за ремонт на Концертната зала в Пловдив и на Държавната опера в Русе
© Булфото архив
Слушай новината Слушай новината

За 2022 г. ще има предвидени средства за ремонт на Концертната зала в Пловдив и на Държавната опера в Русе. Това каза министърът на културата Атанас Атанасов в рамките на парламентарния контрол.

В отговор на депутатско питане за средства за ремонт на Концертната зала и на сградата на Операта в Пловдив, Атанасов отбеляза, че в проекта за бюджет са предвидени 9,7 млн. лв. за залата. Той посочи още, че вече има одобрен инвестиционен проект и издадено разрешително за строеж от главния архитект на Пловдив.

Ето кой кой е в кабинета „Петков“

В случая с Операта в Пловдив обаче няма заложени средства за проект на сградата, добави той.

Министърът отбеляза, че в подписания на 28 ноември 2021 г. меморандум за създаване на проект на нова сграда няма никакви финансови ангажименти на Министерството на културата /МК/. Този документ е израз на добра воля с цел осъществяване на административно сътрудничество при бъдещо възникване на основания за изграждане на сграда на операта в града, допълни той.

На депутатски въпрос за ремонта на горялата преди близо две години Опера в Русе, министърът посочи, че в резултат на всички изготвени анализи, актуални проектни проучвания и предвидени строително-ремонтни работи, МК планира през 2022 г. в капиталовата си програма заделянето на средства за изготвянето и реализирането на проект за ремонт на сградата на Държавната опера в града.

Запитан за ограниченията и изискването за зелен сертификат в сферата на културата, министърът отбеляза, че подкрепя актуалните мерки и всички опити на света да се справи с кризата.

Работим в непрекъсната комуникация с Министерството на здравеопазването и следваме стриктно предписанията им, каза още Атанасов.

Той отбеляза, че заместник-министър Весела Кондакова е в състава на Националния пандемичен комитет, в който, освен здравни експерти, влизат и представители на различни министерства и сфери. Участието на заместник-министър Кондакова ще допринесе за постъпването на навременна информация при нас при въвеждане на по-строги противоепидемични мерки или облекчаването им в зависимост от епидемичната обстановка, каза още Атанасов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
463 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.01.14 | 14:01

4
.,/.,Червените плъхове си търсят нов по.рно проект, за да се намърдатотново в ба.рдака... Вчера в едно интервю, Борис Марков от СДС каза, че Мая Костинбродска е венерическото заболяване на политическата ни система. Аз бих добавила и, старата мома Дончева, Гнома, Рада и Купона, и всички партии, на уж на промяната, водени от Кауна Радеф, че са заразени от тая болест, както спинозната Импексова партия, на Краднелия Сланинова
Иво

2022.01.14 | 14:01

3
Нова бактериална инфекция се появи сред протестърските партии - Ачо Крадеца и Киро Бактерията "Продължаваме поДмяната"- първата жертва на бактериалната инфекция е отровните мутри на Мая, които са аут от НС. Да видим бактериалната инфекция, водеща до млечно-кисели ферментации, колко ще убие от останалия тату чалга ДеБълен протестърски вот и от партизаните на Нинова.
Mitaka

2022.01.14 | 14:00

2
ПРИ БОРИСОВ ТОК 92 ЛЕВА, СЕГА 1000, ХЛЯБ 1 ЛЕВ СЕГА 2, ОЛИО 2, СЕГА 8, НАРОДА ДА СЕ ВДИГА И ДА ГИ ОМИТАМЕ .
Mitaka

2022.01.14 | 13:54

1
ЩО НЕ СЕ ПРЕГЛЕДАШ БРЕ , КОКОРЧО ТИ Е ХВЪРЛИ ОКО

Добави коментар

Водещи новини