Българските Teabo, известни в Ибиса, пуснаха първия си видеоклип

share

Популярното в Ибиса българско трио Teabo вече може да се похвали с първия си видеоклип към песента „DJore“.

Tеабо (на езика на Маите - твоят дъх) е проект създаден в началото на 2011 година по покана на известния чил-аут клуб "Kumharas" в Сан Антонио, о.Ибиса. В проекта участват Борислав Бояджиев (музика, аранжименти, перкусии и DJ), Теодора Орешенска - Теа (вокал) и Венци Трифонов (арменски и български дудук, кавал, гайда, кларинет, саксофон).

Музиката на TEABO представлява новаторски микс между акустични инструменти и електронен програминг.

Микс между източно-европейски и български мелодии, съчетани в chill-out, house и dance аранжименти. В основната идея на тази музика са залегнали интонации от уникалния български фолклор, цитати от непреходни български народни песни, към които тримата музиканти изпитват изключителен респект.

Режисьор на атрактивното видео към римейка на народната песен „Джорето“ е Васил Стефанов. В снимачна площадка се превръща завод за производство на метални изделия в Правец, който играе ролята на завод за диско топки и плочи на Teabo.
През лятото на 2011 година ТEABO бяха на клубно турне в Ибиса, където имаха участия в едни от най-реномираните Lounge и Chill-out клубове, като Kumharas, Itaca, Las Dalias, Atzarro, 5km, Aura, Nassau Beach Club, Villa Mercedes, Chiringuito No Name, Chill Nautic Club, Sunset Point и др. Там проекта е издаден в две компилации – „Ibiza By Day By Night“ (Bahia de San Antonio) с песента "Eivissa (Eivissa Mix)“ и „Chill Nautic“ (San Antoni, Ibiza) с песента "La montana" (инспирирана от "Притури са Планината") издадени от Plugtone Records.

По покана на Radio Sonica Ibiza, TEABO осъществяват едночасов лайф в ефир с над 90 милиона слушатели. Месец по-късно музикантите представят музиката си по едно от най-нашумелите радиа за електронна музика в Мадрид - Unika FM.

Водещи новини

Още новини