Даян Фон Фюрстенберг се вдъхнови от Дейвид Бауи

Getty Images
share

Даян Фон Фюрстенберг представи колекцията си есен-зима 2013/2014 на Седмицата на модата в Ню Йорк. От какво се е вдъхновила дизайнерката този път?

"Животът" е един безкраен купон - от тази идея тръгва Даян Фон Фюрстенберг при създаването на новата си колекция есен-зима.

Неслучайно в Ню Йорк дизайнерката покани публиката на диско парти, вдъхновено от прочутия през 70-те години нощен клуб Студио 54, предаде БНТ. Манекенките дефилираха в творения, които олицетворяват именно тази неостаряваща епоха, но с едно оригинално модерно излъчване. Емблематичните за стила облекла ще накарат всяка жена да се почувства като рок икона.

Новата ми колекция е наречена "Глем Рок". Става въпрос за блясък и рок енд рол. По някакъв начин тя е вдъхновена от Дейвид Бауи, когато беше млад, както и от мен самата като млада. Това не са дрехи за парти, това са творения за хора, които виждат живота като празник, за хората, които прегръщат живота с каквото и да се занимават, каза Даян Фон Фюрстенберг.

Силно влияние върху идеята на Даян оказва и Музеят и залата на славата на рокендрола в Кливланд. В колекцията присъстват както ярките цветове, така и неутралните земни тонове. Акцент са животинските щампи в цялото им разнообразие. Те са превзели връхните дрехи, панталоните, роклите, обувките и чантите. По този начин дизайнерката иска да напомни, че джунглата е навсякъде. Що се отнася до материите - преобладават кожата, шифона и сатена. Даян Фон Фюрстенберг не е пренебрегнала и романтичните дами, като е оставила специално кътче за по-елегантния женствен стил.

Водещи новини

Още новини