"Жажда за живот" събира Иги Поп и Дейвид Бауи

  • 07 февруари 2013 21:01

  • 1692
  • 0
"Жажда за живот" събира Иги Поп и Дейвид Бауи
©

В Берлин планират заснемането на игралния филм "Жажда за живот" ("Lust for Lifе") за съвместната творческа дейност на певците Иги Поп и Дейвид Бауи през 70-те години на миналия век.

Режисьор на лентата ще е Гейбриъл Рейндж, а сценарият ще е дело на Робин Френч. Филмът ще бъде продуциран от британската компания Altered Image и фирмата Egoli Tossell, предаде БТА.

Иги Поп и Дейвид Бауи работят в Западен Берлин в края на 70-те години на миналия век. Благодарение на сътрудничеството им в германската столица се появяват три албума, превърнали се в класика в рока: "Idiot" и "Lust For Life" на Иги Поп и "Low" на Дейвид Бауи.

"Жажда за живот" е необичайна кинобиография, тъй като в края на филма никой не умира, се твърди в информацията на Egoli Tossell. Там пише още, че главен герой на лентата ще е "разделеният Берлин", западната част на който през 70-те години на ХХ век се превръща в магнит за артисти, хедонисти и политически активисти от различни кътчета на света.

Френч използва информация за сценария от различни източници, в това число и от биографии, написани от бившия редактор на музикалното сп. "Моджо" Пол Тринк.

Окончателната съдба на проекта ще се реши на откриващия се днес кинофестивал в Берлин, където той ще бъде представен на потенциални инвеститори на европейския кинопазар.

Последвайте канала на

1692 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини