Мистериозни снимки на мъж-шимпанзе взривиха мрежата

share

Крайно интересни и мистериозни снимки, правени първата трета на миналия век, се появиха по интернет сайтовете на редица световни медии. Те показват един доста странен образ – на създание, микс между човек и маймуна.

Дали тези фотографии, датиращи от 30-те и показващи един предполагаем мъж-шимпанзе, открит в бразилската джунглa, са доказателство за липсващото звено между човека и маймуната? - запитаха се от Daily Mail.

Фотографиите за пръв път били публикувани в холандското списание Het Leven през 1937 година, като придружаващата статия целяла да убеди, че маймуноподобните му лицеви черти и типичната за шимпанзетата стойка са нещо съвсем реално, пише inews.bg.

След това историята потънала в забрава за десетилетия наред допреди два дена, когато снимките отново се появиха на бял свят – на един сайт за споделяне на снимки, тип imgur.

Макар, че мистериозният мъж-шимпанзе спечели милиони поддръжници, не са малко и скептиците, които твърдят, че това е просто актьор с майсторски сложени протези и грим. Изследвайки снимките в детайли се забелязва, че съществото е прекалено чисто за създание, което живее в джунглата, както твърди холандското списание.

Има теория според която това е младеж, облечен в реквизитен костюм от филм, който се е снимал по онова време.

Други пък смятат, че снимките са правени понастоящем и са част от конспиративен онлайн заговор.

Водещи новини

Още новини