Артист на 2011

интернет
share

Затова пък трима посланици уважиха церемонията в НДК - Техни превъзходителства Юдит Ланг (Унгария), Матиас Хьопфнер (Германия) и Чън Би Хо (Южна Корея).

Първата дама на Будапеща у нас прие пластика за уникалните лайфове на оркестъра "100 цигански цигулки" и на рокаджиите от "Омега". Концертът на Бранденбургския симфоничен оркестър с диригент Михаел Хелмарт и солист Пламена Мангова, който бе истинска наслада за арт ценители, също заслужи наградата, която прие Хьопфнер.

Поздравления прие и художничката Анна Ким, съпругата на южнокорейския дипломат номер 1, която нареди вернисажа "Цветовете на Корея".

Васко Василев, концертмайсторът на Лондонския кралски оркестър, беше провъгласен за "Артист на годината" за уникалното си шоу Magic Music в афиша на Салона. Той изпрати благодарствено писмо, но не успя да дойде. Супермецосопраното Веселина Кацарова пък отнесе първата награда и пластиката "Слово" на Красимир Трендафилов.

Певицата, която живее в Швейцария със съпруга си, дойде за няколко дни, в които изнесе прекрасен концерт в зала 1 на НДК с диригент Емил Табаков. Маестрото също получи приз и пластика "Вдъхновение", но ще си ги вземе, след като се върне от фестивала "Варненско лято".

Годишната награда "Св. св. Кирил и Методий" на Салона отиде при Леда Милева. Авторката на "Зайченцето бяло" дойде в добро настроение и с двама кавалери - сина си Боян Николов и издателя си Иван Гранитски. Журналистическата награда отиде при БТА и редактора Ясен Атанасов за изданието "100% НДК", отбелязващо 30-годишнината на Двореца.

Водещи новини

Още новини