Да си наемеш роднина: кои са най-странните професии в света?

Pixabay
share

Всички сме чували за една необичайна професия, която обаче е нещо нормално в Япония - тъпкач в метрото.

Това е човек, който е квалифициран и обучен да натъпче всички хора, желаещи да се качат в конкретната мотриса.

Но ето още няколко, за които предполагаме, че ще са нови за вас:

Кои са били най-търсените от бизнеса професии през август

Водолаз, който събира голф топки

Любителите на голфа в повечето случаи няма да се втурнат да търсят топките, попаднали в ручеи или езеро, каквито често има на голф игрищата.

А и защо да го правят, след като има специално обучени професионалисти. Водолазите за събиране на голф топки не просто дежурят редовно край турнирите.Те заработват отлично в секънд хенд магазините за голф принадлежности. На топка, извадена от дъното на водоем, получават по 6 цента, но топка по топка, годишният им доход в някои случаи достига до 100 хил. долара.

Наемник за чакане на опашка

Фирми, предоставящи услугата "чакане на опашка", съществуват отдавна в различни страни. Родината на първата, официално регистрирана компания с такава дейност, е Великобритания.

Сътрудниците в тези фирми са готови да висят вместо вас на всяка опашка до победен финал, да се блъскат, ругаят и правят всичко останало, което е нужно за постигането на желания от клиента резултат.

Наемен роднина

Първата официална компания по предоставяне на приятели и роднини под наем се появи миналата година в Китай. Услугите ѝ се ползват най-вече в навечерието на сватби, рождени дни и други тържества, където се очаква човек да се появи с придружител.

Водещи новини

Още новини