Сър Дейвид Атънбъро счупи рекорда на Дженифър Анистън в Instagram

Getty Images
share

Световноизвестният еколог и защитник на природата и животните Сър Дейвид Атънбъро счупи рекорда на актрисата от „Приятели“ Дженифър Анистън за най-бързо събиране на един милион последователи в „Инстаграм“, пишат британски медии.

Според „Рекордите на Гинес“ официалният профил на Атънбъро е събрал един милион последователи за четири часа и 44 минути, предава БТВ.

„Спасяването на нашата планета сега е предизвикателство за комуникацията. Взех това решение да проуча този нов за мен начин на общуване, защото – както всички знаем, планетата е в опасност“, казва Атънбъро в първото си видео в „Инстаграм“.

„Континентите горят, глетчерите се топят, кораловите рифове умират, рибите изчезват от океаните ни. Списъкът е дълъг“, допълва той.

Дейвид Атънбъро: Пандемията показва нуждата от глобален отговор на климатичните промени

Атънбъро е част от кратък списък публични фигури, които са поставили рекорди в социалната мрежа. След него е Дженифър Анистън, постигнала 1 млн. последователи за пет часа и 16 минути, следвана от Херцогът и Херцогинята на Съсекс, Канг Даниел – К-pop звезда, Папа Франциск и Дейвид Бекъм.

„Социалните мрежи не са обичайната среда за Дейвид. Той ще използва платформата за да обяснява какви са проблемите на планетата ни и как да ги разрешим“, коментират негови сътрудници, които ще поддържат профила му в „Инстаграм“.

Дженифър Анистън се присъедини към Instagram

Водещи новини

Още новини